DB BERDAN, izleyicilere “Bu gerçek hayat mı yoksa sanal mı?” diye sordurduğu 2017-2018 Sonbahar-Kış koleksiyonunu, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Grand Pera Cercle D’Orient’de Mercedes-Benz presents DB BERDAN defilesiyle tanıttı.

Koleksiyon kalıplarında 16. yüzyıl Elizabethan (Kraliçe 1. Elizabeth dönemi) dönemi ile 2000’ler Nu metal bir araya geliyor. Ultra bol silüetler dramatik detaylarla buluşuyor. Sımsıkı tam balenli ve yarı balenli korseler, kollarda bolca volümler, spor giyimde kullanılan büzgülü ip geçmeli detaylarla birlikte sunuluyor. 16. Yüzyılın couture niteliğindeki detayları 2000’lerin sokak kıyafetleri ile birleşiyor.

Kumaşlarda naylon ve yumuşacık koton bir araya gelirken, desenlerde 2000’ler Nu metal akımının olmazsa olmazı tribal dövmeler adeta 16. yüzyıl oymaları gibi tasarımları dekore ediyor. Dönemimizde en çok kullanılan ve neredeyse yeni alfabemiz olmuş elektronik işaretlerden, her girdiğimiz ortamda aradığımız “Wi-fi” simgesi, şarjda tutmaya çalıştığımız telefonumuzun açma-kapama düğmesi ve pil işaretleri; gül gibi organik görsellerle birleşiyor. Yaşayanın sıcaklığı, teknolojinin soğukluğuyla birleşiyor. Güllerle açma kapama düğmelerinin bir arada olduğu, Wi-fi kraliçelerinin “Are we in future yet?” (Geleceğe geldik mi artık?) dediği, 0 takipçisi, 0 like ve 0 mesajının olduğu insanların mutluluk hapı aldığı bir dünya -yani gerçek dünya- izleyiciyi büyüledi. DB BERDAN, (Deniz Begüm Berdan) izleyiciye fazlasıyla tanıdık gelen karakterlerle ve ironik mesajlarla dolu bir şovla şaşırttı.

CEVAP VER