Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bu sabah Lazkiye’de Hmeymim Hava Üssünde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Esad ve Putin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ali Abdullah Eyüp’ün katılımıyla Hmeymim Hava Üssünde bulunan askeri güçleri denetlediler.

İki liderin incelemelerde bulunmaları ardından Putin, Suriye’de bulunan Rus güçlerin çekilmeleri için hazırlıkların başlatılması talimatı verdi.

Putin Rus askerlere seslenirken; “Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanına Rus güçlerin daimi üslerine dönmelerini başlatmalarını emrediyorum” ifadesini kullandı. Sözlerine devam eden Putin; “Teröristlerin Suriye’de başlarını bir kez daha kaldırmaları halinde onlara daha önce görmedikleri bir darbe indireceğiz.” dedi.

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, ‘Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından biri olan IŞİD’i sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini’ kaydetti. Putin, Suriye’de ve Rusya’da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.

SURİYE RUS ASKERLERİNİN DESTEĞİNİ UNUTMAYACAK

Suriye Devlet Başkanı Esad Rusya’nın Suriye’de terörle mücadeleye etkin katkılarından dolayı Başkan Putin ve Rus güçlere şükranlarını ifade etti. Esad Rus askerlerin Suriye’de terörle mücadelede kanlarını Suriye ordusunun kanlarıyla birleştirmeleriyle Suriye halkının hiçbir zaman Rus askerlerin desteğini unutmayacağını ifade etti.

Rus askerler ve Suriye ordusunun Suriye topraklarında birleştirdikleri kanların terör ve destekçilerinden daha güçlü olduğunu kanıtladığını vurgulayan Esad; iki kahraman ordunun fedakarlıkları ve şehitlerinin her daim gelecek nesillerin yolunu aydınlatacağını kaydetti.

Esad, Suriye ve halkına yönelik bu savaşın tarihini okuyacak gelecek nesillerin Suriyeli ve Rus şehitler arasında hiçbir fark görmeyeceklerini ifade ederken, iki taraftan kahramanların fedakarlıklarının teröre karşı en asil savaşı somutlaştırdığını kaydetti.

Esad, Putin’in bu ziyaretinin terörle mücadelede ikinci sürecin yanı sıra krizin siyasi çözümünü görüşmek için önemli bir fırsat teşkil ettiğine dikkat çekti.

CEVAP VER