Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Adalet Caddesi’nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, yeni bir dönemin başladığını, yeni sayfa açıldığını, daha güçlü Türkiye, demokrasi, ekonomi ve kalkınma için Batman’da, vatandaşların huzurunda olduğunu belirtti.

Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye karış karış dolaştığını dile getiren Yıldırım, Tunceli’nin ardından Batman’a geldiğini, Batman’a hizmet etmenin kendisini gururlandırdığını, onurlandırdığını ifade etti.

“Batmanlıların yüreğindeki sevgi, buradaki petrol yataklarından daha fazladır.” diyen Yıldırım, Batman’ın, Türkiye’nin dönüm noktalarında tercihini her zaman “evet”ten yana kullandığını, 2007’deki cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman’ın yüzde 96 ile “evet” dediğini hatırlattı.

“Şimdi Batman hazır mı? 16 Nisan’da yeni bir rekor yazmaya hazır mısınız?” diye soran Yıldırım’a, alandaki vatandaşlar “evet” karşılığını verdi.

Demokrasiden korkanlara en güzel cevabı Batmanlıların verdiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sizler, 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın evetçisisiniz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Kürt, Türk, Arap, Alevi, Sünni değil miyiz hep bir kardeş. Bizi yakar, bizim ateş. O halde söndürmektir çaresi. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz, her vatandaşımız başımızın tacıdır. Türkiye’de hiç kimseyi dışlamadan, hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. AK Parti’nin şiarı budur. AK Parti’nin lideri, Cumhurbaşkanımız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın şiarı budur. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim.”

“AYRIMCILIK YAPAN BİZİM SAFLARIMIZDA KENDİNE YER BULAMAZ”

Tek bir vatandaşın gönlünün kırılmasına, hakkının zayi olmasına izin veremeyeceklerinin altını çizen Yıldırım, “Bu ülkenin hiçbir evladını, tek bir insanımızı, terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla feda etmeyeceğiz. Herkes, her vatandaşımız, meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz.” diye konuştu.

Mutlu, özgür, barış içinde bir Türkiye’ye, gençlerle el ele gönül gönüle yürüyeceklerini dile getiren Yıldırım, “Her zaman yüzünüz ak, bahtınız açık olsun. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi daim eylesin.” dedi.

Türkiye’nin, artık bütün ağırlıklarını üstünden atacağını, 16 Nisan’dan sonra koşar adımlarla 2023, Cumhuriyetin 100. yılı hedeflerine ulaşacaklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Türkiye’de geçmişte neler olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Batman çok acı yaşadı. Geçmişte büyük acılara şahit oldu. Eski Türkiye’de yasaklar vardı. Dil yasaktı. Ana sütü gibi helal o dil yasaktı, Kürtçe yasaktı ama şimdi ‘eri, hezar car eri (evet, bin defa evet).’ Türküler, şarkılar, anaların kendi yavrularıyla konuşması yasaktı. Kitaplar, harfler yasaktı. Yol kontrolleriyle boşaltılmış köylerle maalesef ıssızdı bu topraklar. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerimizde başörtü yasağı, fırsat eşitsizliği, yoksulluk, adaletsizlik vardı. Darbeler vardı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, millet iradesine karşı darbeler yapıldı.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

Dersim’de, Sivas’ta, Maraş’ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık’ta bu ülkenin birliğine, kardeşliğine operasyonların gerçekleştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler 250 can aldı. Türkiye, bütün acıları yaşadı. Bu badirelerden geçerek gençler, bugünlere geldik. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. 15 yıl boyunca milletle gençlerle el ele gönül gönüle bu acıların sona ermesi için mücadele ettik. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. Geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum.

Şiddet yoluyla milleti esir almaya çalışanların halini düşünün. Kan ve gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. ‘Hayır’ cephesinde, şer odaklarıyla el ele verenleri, görün artık. Bunların dayanışması ne için, hangi oyunun peşindeler? Bunu sorgulamanızı istiyorum. Bunlar Türkiye’yi, o eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi bugün bir kez daha yan yana kafa kafaya geldiler. Kurulan tezgahı Batman görür mü? Buradan bu şer odaklarına sesleniyorum, halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte Batman burada. Ayyıldızlı bayraklar da size en güzel cevabı veriyor.”

16 Nisan’da çetelerle terör örgütleriyle mücadelede yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, güçlü, demokratik Türkiye’nin kapılarının sonuna kadar açılacağını belirtti. Alandakilere, “Terörle çetelerle bölücülerle PKK ile mücadelede yanımızda mısınız? Bu oyunu bozacak bu tezgahı alt üst edecek miyiz?” diye soran Yıldırım, aldığı “Evet” yanıtına, “Allah sizden razı olsun” karşılığını verdi.

Geçmişte il yapılan Batman’a sadece bir plaka numarası verildiğini, hizmetin getirilmediğini vurgulayan Yıldırım, “Neden? Çünkü onlar Ankara’da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken Gercüş’ün, Hasankeyf’in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara’da hukuk terazisine taş koyarken Batman’daki vatandaşı hissetmediler” diye konuştu.

Yıldırım, AK Parti’nin ise Batman’ı Türkiye’nin geleceğine hazırlanması, Batmanlıların yüzünün gülmesi için çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Sizler 7 Haziran’da HDP’ye bir şans verdiniz, dediniz ki ‘Artık çözüm olsun, kardeşlik olsun’ ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil’in emrine girdiler çukurlar, hendekler kazdılar, geleceğimizi, gençlerin geleceğini kararttılar. PKK terör örgütünün, Kandil’in Batman, bölge, Kürtler gibi bir sorunu yok ancak Batman’ın da Diyarbakır’ın da bölgede yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin de PKK gibi bir sorunu var.”

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZLA GURUR DUYUN”

Alandakilere “Bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı Batman? Bunları aramızdan defetmeye var mısınız?” diye soran Yıldırım’a alandakiler bir ağızdan “Evet” yanıtını verdi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Buradan söylüyorum Kürtlüğünüzle Araplığınızla Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyun, Türkiye Cumhuriyeti ile devletimizle gurur duyun. Çünkü kaderimiz, tasamız, geleceğimiz birdir bizim. Bizim siyasetimiz çözümsüzlüğü dayatan çamur, çukur siyaseti değil. Biz eser, hizmet siyaseti yapıyoruz.”

Bakanlığı döneminde geldiği Batman’da havaalanının kötü halini çok iyi hatırladığını ifade eden Yıldırım, kente en güzel havalimanlarından birini yaptıklarını belirtti. Çevre yolunun kötü durumunu da anımsatan Yıldırım, “Yaptırmamak için bu çukurcu, hendekçi belediyeler ne kadar engel çıkardılar. Ama artık onlar yok. Görüyorsunuz, Batman pırıl pırıl oluyor” diye konuştu.

BATMAN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Kente yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Binali Yıldırım, Batman barajını, Sol Sahil Sulaması’nı tamamladıklarını, Sağ Sahil Sulaması’nın da yapıldığını, 2045’e kadar Batman’ın içme-kullanma suyu problemini çözeceklerini söyledi.

Kentte 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini kazandıracaklarını, 135 kilometrelik Batman-Bitlis karayolunun da bitirmek üzere olduklarını dile getiren Yıldırım, 933 konut daha yaptıklarını, Dicle Nehri’ne kurulan Türkiye’nin ikinci büyük barajı Ilısu’nun biteceğini, Hasankeyf’in yeniden yapıldığını kaydetti.

Yıldırım, 15 bin kişilik bir stadyumu Batman’a kazandıracaklarını, İluh Deresi’ni ıslah edeceklerini, etrafını da Batman’ın en güzel mesire alanı haline getireceklerini ifade etti.

Batman’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla kentin daha da güzelleşeceğini, Esentepe Projesi’ni de başlatacaklarını vurgulayan Yıldırım, Batman’ı cazibe merkezi yapacaklarını, bu güne kadar 1 milyar 200 milyon liralık yatırım için müracaat olduğunu anlattı.

“SİYASET SANDIKTA YAPILIR, MİLLETİN ARASINDA YAPILIR”

Yıldırım, PKK’nın ve FETÖ’nün Türkiye’nin birliğini, dirliğini, kardeşliğini asla bozamayacağını belirtti. Siyasete siyaset mühendislerinin değil, milletin karar, istikamet verdiğini söyleyen Yıldırım, “Siyaset sandıkta yapılır, milletin arasında yapılır. Siyaset çukur kazmakla binaları yıkmakla, kırsalda çocuk, genç, ihtiyar demeden insanları gözünü kırpmadan yok etmekle olmaz. Siyaset, milletin refahı için yapılır. Molotofkokteyliyle sokakları kana bulayarak, esnafa zorla kepenk kapattırarak siyaset olmaz.” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, sivil, demokratik, özgürlükçü, 80 milyonun her ferdini kuşatan bir anayasayı yapma sözü verdiklerini belirterek, “İşte gün bugündür. O anayasayı siz yapacaksınız. 16 Nisan’da vereceğiniz destekle, oylarla bunun kararını vereceksiniz. Milletin yapacağı anayasadan korkanlar şimdi kol kola girdiler. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi ‘Hayır’ kampanyası için çalışıyor. Bunları gören Avrupa da boş durmuyor. Avrupa da onlara katıldı. İstediğiniz kadar beraber olun, ne yaparsanız yapın, bu millet bu oyunu bozar.” ifadelerini kullandı.

Batmanlılara “Sandığa gidip eser siyasetine, hizmet siyasetine ‘Evet’ diyecek miyiz?” diye soran Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek’in “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.” sözünü hatırlattı. Yıldırım, “İşte biz karıncalar gibi çalışmaya talibiz. Ağustos böcekleri gibi CHP’nin HDP’nin yaptığı gibi lafla ömür doldurmaya gelmedik. 15 yıldır ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Batman sokaklarında dolaşan çocukların yüzü gülmeden kendilerine rahat olmadığını ifade eden Yıldırım, işsiz gençleri geleceğe hazırlamaktan da durmayacaklarını vurguladı.

Meydandakilerden samimiyetine şahit olmalarını isteyen Yıldırım, “Ben Anadolu çocuğuyum. Bu toprakların çocuğuyum. Bu toprakların çilesiyle büyüyerek geldim. Sizleri benden daha başka en iyi kimse anlayamaz. Biz milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olduk. Bu anlayışla Batman’ı bağrımıza basıyoruz. Batman da bizi bağrına basıyor; tıpkı Bursa, Diyarbakır, Yalova, Muş, Bingöl gibi” diye konuştu.

Batmanlıların “Doğru duvar yıkılmaz” sözünü hatırlatan Yıldırım, kendilerinin de doğru durmaya ve millete yanlış yapmamaya gayret ettiklerini belirtti.

15 yıldır doğru durdukları için vatandaşların kendilerine “Evet” diyerek, destek verdiklerini anlatan Yıldırım, bundan sonra da durmayacaklarını söyledi.

“Batman’ı aydınlık geleceğe yürüyerek değil, koşarak ulaştıralım” diyen Yıldırım, 16 Nisan’da son kararı milletin vereceğini vereceğini aktardı.

Yıldırım, modern bir Batman, gelişmiş bir Türkiye, daha ileri bir demokrasi, hukuk devleti, kalkınma için günün birlik günü olduğuna işaret ederek, “Son söz sizin, son karar da sizin. Bu ülke, bu bayrak hepimizin. Sen Batmansın büyük düşün. İstikrar sürsün Batman büyüsün, istikrar sürsün Türkiye büyüsün. 16 Nisan’da Batman’da ‘Evet’ mührünü basıyor musunuz? Mührü basarak Batman’da sandıkları patlatıyor muyuz? Sağ olun, var olun. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, kararımız ‘eri’.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER