Sinemaya yeni yüzler kazandırmayı hedefleyen ve yıllar sonra yeniden düzenlenen 1.Sinema Güzeli Yarışması’nda kral ve kraliçe belli oldu. Dilara Gülsün Meydancı ‘Kraliçe’ seçilirken, sinemanın yeni ‘Kral’ı Orhan Öztürk oldu.

70’li yılların efsane dergileri Ses ve Hayat dergileri tarafından düzenlenen, sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma “1. Sinema Güzeli Yarışması” İstanbul’da gerçekleşti. Yarışmanın öncesinde oyuncu Nuri Alço ünlü isimlerle kırmızı halı röportajları yaparken, gecenin sunuculuklarını ise Ceren Kaplakarslan ve Vatan Şaşmaz birlikte yaptılar.

Yetenekliler taç giydiler

Yarışmada 20 yaşındaki hukuk fakültesi öğrencisi Dilara Gülsün Meydancı “Kraliçe” seçilirken ikinciliği hukuk öğrencisi Suğdem Gözalır, üçüncülüğü ise Çello öğrencisi olan Esra Erdoğan kazandı. Erkeklerde ise 22 yaşındaki Robert Lisesi mezunu Orhan Öztürk “Kral” seçilerek taç giyerken ikinciliği işletme öğrencisi Erkan Çelik, üçüncülüğü ise dış ticaret eğitmi alan Recep Usta aldı. Ayrıca Türkü Su Demirel Wow Otel güzeli seçilirken ünlü sinema oyuncusu ve “Prens” lakaplı Salih Güney kendi oyu ile Adanalı hemşerisi 22 yaşındaki Kağan Ağca’yı “Yeşilçam’ın Prensi” seçerek ünvanını devrettiğini açıkladı. Salih Güney, Kağan Ağca oyunculuk eğitimini üstlendiğini de söyledi. Kraliçe Dilara Gülsün Meydancı’ya tacını yapımcılar Şükrü Avşar ve Mehmet Yiğitalip birlikte taktılar. Kral Orhan Öztürk’e ise tacını Ömür Gedik ve Wilma Elles beraber taktılar.

CEVAP VER