Halkbank Bayan Voleybol Takım Kaptanı Daimi Ramirez Echevarria camianın sevgisi kazanmış yetenekli bir oyuncu. Geçtiğimiz yıllarda Halkbank formasını giydiğinden kenti, kulüp kimyasını, Türk voleybol ortamını ve takımını iyi tanıyor.

Takımın beğenilen performasnında başat karakterlerden biri olarak göze çarpıyor.

Kübalı pasör çaprazı Daimi ile söyleştik.

Halkbank’a ikinci gelişin. İlk döneminle bugün arasında ne gibi farklılıklar gördün?

Sezon başından beri takımla birlikteyim. Birlikte uzun zaman geçirdik. Birbirimize uyum sağladık. Bu haliyle bıraktığımdan daha iyi bir takım olduğumuzu söylemem yanlış olmaz ssanırım.

Bu yılı anlatır mısın? Vizyon, hedefler neler? Nasıl bir lig sonu öngörüyorsun?

Takım, gençlik ve deneyimin bir karışımı. Tecrübe ve gençliği bir bütün olarak lehimize nasıl kullanacağımızı biliyorsak, bence iyi bir sonuç alabiliriz. Rekabetçi bir takım olarak çok yetenekli olduğumuza inanıyorum. Birlikte çalışmanın gücüne güvenen, bizi güçlü hale getirdiğini düşünen biriyim. Umarım ligdeki ilk altı sıra içinde olacağız.

Takımda üç Kübalı olması üzerinizde nasıl bir etki yapıyor.

Kesinlikle olumlu. Burada yanımda olan Kübalılar, benim için kişisel ve mesleki olarak büyük fark yaratıyor. Küba’dan buraya gelip bir takım içinde yer alan arkadaşlarımızla bir aile oluşturuyoruz. Bu ortam kesinlikle iyi bir durum ve birbirimizi çok destekliyoruz

Ankara ve buradaki yaşamınız hakkında neler söylersin? Yemekler, trafiği, nasıl anlatırsın? İdmanlardan kalan zamanı Ankara’da nasıl değerlendiriyorsun?

Türk insanını seviyorum. Ankara çeşitliliği nedeniyle sevdiğim şehir, insanların yabancılara çok candan davranmalarını seviyorum, burada evimde gibi hissediyorum.

Yemekler, muhteşem, aşırı kilolu olmamak için kendime bakmalıyım çünkü her şeyi seviyorum. Trafik yoğun ama bunun da çözümünü bulduk. Biraz erken çıkarak antrenmanlara geç kalmamayı başarıyoruz.

Boş zamanımda arkadaşlarımla buluşmayı ve onlarla yemek yemeyi, konuşmayı ve biraz gülmeyi seviyorum.

Bu yıl takım kaptanı sensin. Üzerinde bir baskı oluşturuyor mu?

Spor kariyerim boyunca sözkonusu baskıyı hep hissettim, bu da sahadaki mizacımdan kaynaklanıyor. Bu konuda iyiydim, çünkü her zaman gönüllü bir lider olmuştum. Şimdi de bir kaptan olarak, kaptanlığı hem kendim hem de takım arkadaşlarım için keyifle taşımaya, bir lider ve arkadaş olmaya, hepsinin saygısını ve güvenini kazanmaya çalışıyorum. Kaptanlık görevimi saha içinde ve saha dışında örnek olarak yapıyorum. Başkalarından bir şey talep etmek için, onlarla aynı düzeyde veya onlardan daha fazla çalışmam gerektiğini düşünüyorum.

Türk voleybolunu değerlendirirsen, neler söylersin?

Türk voleybolu, takımına katkı yapabilen oyunculara sahip. Potansiyel sahibi çok sayıda oyuncu ile yıllar geçtikçe gelişti. Türk voleybolu altyapıdan yükseliyor. Zamanla harika bir milli takım oldu. Lige gelince, bugün dünyanın en güçlü liglerinden birinde forma giydiğimi düşünüyorum.

CEVAP VER