Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda eğitim uçuşu yapan TC-NEC tescilli uçak gövde üzerine indi. Olay saat 12.30’da meydana geldi. Er-Ah Uçuş Okulu’na ait olan tek motorlu Cessna 172RG tipi uçağın iniş takımları açılmadı.

İçinde öğrenci ve öğretmen pilot bulunan uçak pas geçti. Havada iniş takımını acil açış prosedürleri uygulandı. Ancak iniş takımları teknik arıza nedeniyle açılmadı. Pist üzerinde gerekli önlemlerin alınmasının ardından TC-NEC tescilli uçak gövde üzerine indi.

Öğretmen pilot ve öğrenci pilot hemen uçağı terk etti. Herhangi bir yangın riskine karşılık ARFF olarak adlandırılan itfaiye ve kurtarma ekipleri de uçak etrafında önlem aldı. Öğretmen ve öğrenci pilotun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

GEÇEN YIL DA GÖVDE ÜZERİNE İNMİŞTİ

TC-NEC tescilli uçak, 10 Mayıs 2016 tarihinde yine Isparta’da iniş takımları açılmadığı için gövde üzerine inmişti.

Cessna 172 tipi tek motorlu uçağın iniş takımlarını toplayabilen modeli “RG” olarak adlandırılıyor. RG, “Retractable Gear” yani toplanabilir iniş takımının kısaltması. Uçak, pilotaj eğitiminde iniş takımları toplanabilir uçaklarla gerçekleştirilen eğitim aşamasında kullanılıyor. (Kokpit.Aero)

AVIATION SAFETY NETWORK TC-NEC

TÜRK HAVA KURUMU’NUN UÇAĞI GÖVDE ÜZERİNE İNDİ

CEVAP VER