İngiltere’de meydana gelen olayda “Airlander 10” tipi uçak/balon karışımı hibrid hava aracı çöktü.

Dünyanın en uzun Hibrid hava aracı olan Airlander 10’un balon kısmı başarılı bir test uçuşu gerçekleştirmesinden 24 saat sonra söndü.

Görgü tanıkları Cardington, Bedfordshire Havaalanı  yakınlarında uçakla zeplin karışımı bir hava aracının ikiye bölünmüş halde görüldüğünü bildirdi.

Hybrid Air Vehicles şirketine ait “Airlander 10” demirleme direğinden kurtuldu. Bu arada balonun sönmesini sağlayan sistemi tetiklendi.

YERDE BULUNAN İKİ KİŞİ HAFİF YARALANDI

Olay esnasında hava aracında kimse bulunmazken, çevrede bulunan iki kişinin hafif yaralandığı ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Havası sönmüş olan hava aracı havaalanının kenarında emniyete alındı. İçerisindeki yakıt ve helyum güvenli hale getirildi.

Yeni bir uçak tipini test ettiklerini söyleyen şirket yetkilisi bu tip olayların doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

Test amacıyla cuma günü 15:11’de havalanan “Airlander 10” saat 16:18’de Cardington havaalanına başarılı bir şekilde inmişti.

92 metre (302 fit) uzunluğuyla dünyanın en uzun hava aracı olan “Airlander 10” 38 bin m3 balon hacmine sahip. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER