Bursa – İznik’te düzenlenen 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonasında son gün yapılan Takımlararası   müsabakalarda    serbest Stilde Türkiye yarıfinalde Makedonya’yı (7-1) Finalde de Bulgaristan’ı (6-2) yenerek takım şampiyonu oldu.

Grekoromende de Türkiye finalde Romanya’yı (4-4) biten müsabakada teknik puanla (18-16) yenerek Balkan Şampiyonu oldu.  Kadınlarda da final Türkiye ile Romanya arasında yapıldı.

Romanya müsabakayı (5-3) kazanırken Türkiye 2.oldu..  Balkan Gençler Güreş  Şampiyonasında

Türkiye Grekoromende 4 Altın 3 Gümüş 1 Bronz Madalya, Serbestte 4 Altın 2 Gümüş 1 Bronz..

Kadınlarda 3 Altın 5 Gümüş Madalya, Toplam 11 Altın 10 Gümüş 2 Bronz 23 Madalya ile Şampiyon oldu..

BAŞKAN AYDIN: 2020-2024 VE 2028 HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ 

Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Yılmaz alınan sonuçlardan dolayı son derece memnun olduğunu belirterek “Bizim amacımız Ata sporumuz olan güreşi olimpiyatlarda başarıyla temsil etmek. Onun yolu da buralardaki şampiyonluklardan geçiyor. Balkan şampiyonası bizim sayemizde yeniden eski ilgisine kavuşuyor. Burada aldığımız sonuçlar 2020 Tokyo’nun ardından 2024 ve 2028 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtıdır. Tüm sporcularımıza Cumhuriyet bayramında ülkemize böyle bir başarı kazandırdıkları için teşekkür ediyor hepsini alınlarından öpüyorum. Ayrıca bu şampiyonaya sponsor olan ve kapılarını bize açan İznik belediyesine de çok teşekkür ediyorum. Biz artık bu tip müsabakaları sponsorluk yöntemiyle halledip yeni bir projeye daha imza attık. Federasyon olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilklerin federasyonu olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

CEVAP VER