2017 Formula 1 şampiyonasının 17. yarışı olan Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix’sinde kazanan isim Mercedes’in şampiyona lideri pilotu Lewis Hamilton olurken, Mercedes 2017 takımlar şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, startta yerini kaybetmesine rağmen ilerleyen turlarda tekrar liderliğe yükseldi ve damalı bayrağa kadar yerini koruyarak Amerika’da bir kez daha kazanan isim oldu. Hamilton böylece bu seneki 9’ncu, kariyerindeki ise 62’nci zaferi elde etti.

Yarışın başında Hamilton’ı geçerek liderliğe yükselen Sebastian Vettel, kendisinden daha hızlı görünen Hamilton karşısında çok fazla dayanamadı ve pist üstünde Hamilton’a geçildi. Yarışın son bölümünde lastik sorunu yaşayan Vettel ikinci kez pite gelmesinin ardından tek pit stop yapan Valtteri Bottas ve Kimi Raikkonen’i yakalayarak geçti ve 2’nci sırada yarışı tamamladı.

Yarışın son turunda Vettel gibi çift pit stop stratejisi uygulayan Red Bull pilotu Max Verstappen, Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen’i geçerek 3’ncü sırada damalı bayrağı gördü. Podyum kutlamaları için Vettel ve Hamilton’a katılan Verstappen, pist dışına taşarak avantaj sağladığı gerekçesiyle 5 sıra cezası almasının ardından üçüncülüğü Raikkonen’e kaptırmış oldu. Böylece podyuma çıkan isim Raikkonen oldu. Verstappen ise 16’ncı sıradan başladığı yarışı 4’ncü sırada tamamlayarak yine de iyi bir iş çıkarmış oldu.

Yarışın büyük bölümünü 3’ncü sırada götüren Mercedes pilotu Valtteri Bottas, lastiklerinin bitmesinin ardından yerini koruyamadı ve 5’nci sırada yarışı noktaladı.

İlk 3 takımın ardından en iyi sonucu alan isim 6’ncı sırada damalı bayrağı gören Force India pilotu Esteban Ocon oldu. Renault ile ilk yarışına çıkan Carlos Sainz ise 7’nci olarak yeni takımıyla çok iyi bir sonuç elde etti.

Force India’nın Meksikalı sürücüsü Sergio Perez 8’nci olurken onu Williams’tan Felipe Massa takip etti. Amerika’da son puan alan isim, Toro Rosso ile yarışlara dönen Daniil Kvyat oldu.

Lance Stroll 11’nci olarak puanı kaçıran ilk isim olurken onun arkasında McLaren’dan Stoffel Vandoorne ile Toro Rosso ile ilk yarışına çıkan Brendon Hartley yer aldılar.

Kendi evinde yarışan Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen 14 ve 16’ncı sıralarda yarışı tamamladılar. Onların arasında Sauber’den Marcus Ericsson yer aldı.

Amerika’da yarışı tamamlayamayan isimler McLaren pilotu Fernando Alonso, Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, Sauber pilotu Pascal Wehrlein ile Renault pilotu Nico Hulkenberg oldular. Alonso ve Ricciardo motor sorunuyla yarışa erken veda ederken Wehrlein, Magnussen’in teması sonrası yarış dışı kaldı. Hulkenberg de, yeni motora geçmesinin ardından sorunlarla geçen hafta sonunu muhtemel motor sorunuyla ilk bırakan isim oldu.

Sezonun 17’nci yarışı Birleşik Devletler GP’sinde alınan sonuçlarla Hamilton 331 puana ulaşırken Vettel’le puan farkını 66’ya çıkardı. Mercedes ise 575 puana yükseldi ve son 3 yarış öncesinde Ferrari ile farkı 147’ye çıkardı ve 4. takımlar şampiyonluğunu 3 yarış kala ilan etmiş oldu.

Sezonun 18’nci yarışı olan Meksika GP, gelecek hafta sonu yani 29 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. (tr.motorsport.com)

Amerika GP’nin ardından puan durumu >>

CEVAP VER