Bu yıl Türkiye’de düzenlenen  Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında ilk gün sona erdi.

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki İztuzu Plajında yapılıyor.Türkiye’de gerçekleşen  organizasyona300 civarında  güreşçi katılıyor.

Dünya   Plaj Güreşi Şampiyonası öncesi açılış seromonisi düzenlendi. Seromonide konuşan Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Nenad Laloviç Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk güreşinin son yıllarda ciddi bir atılım içinde olduğunu belirten Laloviç başarılı çalışmalarından dolayı Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın’ı kutladı. Laloviç plaj güreşinin ayrı bir renk olduğunu belirterek “plaj güreşi güreşe olan ilginin artmasını sağlamaktadır” dedi. Laloviç Dalyan’ın Dünya’nın en güzel yerlerinden biri olduğunu söylerken eşi ile birlikte çok güzel günler geçirdiklerini söyledi. UWW başkanı bugün güreş sayesinde birçok ülkenin bir araya geldiğini ve bu sayede dostlukların pekiştiğini söylerken önümüzdeki yıllarda plaj güreşinin Olimpiyatlarda olması temennisinde bulundu.

Açılışta konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’da  Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasının  yörenin ve ülkenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Aydın  “Burası sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en güzel yerlerinden biri. Burada şu anda 350 sporcu ve yöneticisi bu eşsiz doğayı görme fırsatı yakaladılar. Ayrıca  ülkemizin güvenilirliği konusunda hiçbir problem olmadığını da yakından görüyorlar. Biz Türkler çok misafirperveriz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakınımız sayın Binali Yıldırım Spor Bakanımız sayın Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle ülkemizde her türlü organizasyonu başarıyla yapıyoruz ve yapmaya devem edeceğiz. Hepsinin adına sizlere hoş geldiniz diyorum” dedi.

Başkan Aydın bu ay sonunda Bursa’da Gençler Balkan şampiyonasını da yapacaklarını belirterek geleceğin olimpiyat şampiyonlarının Bursa’da ki performansları büyük önem taşıyor dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı son derece memnun olduğunu belirterek  tüm sporculara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından folklor gösterileri yapıldı.  Sporcular folklör gösterilerini büyük bir coşku ile izledi.

Açılış töreni sırasında  ilginç bir olay da yaşandı. Gemi  pervanesine takılarak  yaralanan  ve tedavisi yapılarak iyileştirilen   caretta caretta kaplumbağası protokolle birlikte denize bırakıldı.

Müsabakaları sonrasında ilk 3’e giren sporcular şöyle;

60 KG YILDIZLAR
1 IRI RezaMoghadasiJoneyd ABAD
2 TUR Mustafa E ILHAN
3 NOR Elias MOEN
3 TUR M Ali GENC

70KG YILDIZLAR
1 PAK Inayat ULLAH
2 IRI Amir Hossein HADIPOUR
3 TUR İBRAHİM ŞAMİL ÖZAK
3 IRI AmirhosseinEsmaili VAKI

+50 KG YILDIZLAR
1 TUR Vahide NUR GOK
2 TUR Zuhre NUR BAMBUL
3 TUR Ebru DAGBASI

+60 KG GENÇLER
1 TUR Kezban AKCIN
2 NOR CESILE HOEVIK
3 NOR FRILSETH CATHERINE

60 KG GENÇLER
1 iRiReza SHIRAZI
2 TUR Mustafa MECIT UYSAL
3 TUR 1 Sukru KARAPINAR

80 KG GENÇLER
1 TUR Omer Faruk KARADENIZ
2 IRI MOHAMMEDREZA PAKPOUR
3 RUS Migalkin ALEKSEI
3 TUR Umut BAYRAKLI

60 KG GENÇLER
1 NOR GunRita BOINE
2 AUT Florine SCHEDLER
3 TUR Nur CINAR

70 KG BÜYÜKLER
1 UKR RADULOV SEMEN
2 IRI Mohammad NADERI
3 EST Aimar ANDRUSE
3 TUR Veli YANTIR

80 KG BÜYÜKLER
1 iRiSayedJafar GHASEMI
2 iRiOmid Hassan TABAR JELODAR
3 TUR Serkan CAVUSOGLU

+70 KG BÜYÜKLER
1 NOR Cathrine FRILSETH
2 NOR Pesniile ROJAR
3 GRE Pistiava AIKATERINI EIRIR

 

CEVAP VER