Bu yıl Türkiye’de düzenlenen Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Dalyan’da başladı
Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki, caretta carettalarıyla ünlü İztuzu Plajında yapılıyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen organizasyona 350 civarında güreşçi katılıyor.

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası öncesi teknik toplantı da dün akşam düzenlendi.
Toplantıda UWW Delegelerinden Brezilya Teknik Delegesi Pedro Gomafilho, Amerika Hakem Delegesi Rusti Davidson, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz Milli Uluslararası I-S Kategori Hakemi Sadettin Yücel, Dünya Güreş Birliği Protokol Direktörü ve Avrupa Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yahşi hazır bulundu. Teknik konuların ele alındığı toplantıda katılımcılar yaptıkları konuşmalarla turnuvanın sorunsuz ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundular.
Şampiyonada ilk müsabakalar 60 kg maçlarıyla bu sabah başladı. Yarın ve pazar günü yarı final ve final maçları yapılacak. Dünya plaj güreşi şampiyonası Pazar günü saat 17:00’da 90 ve +90 kg müsabakalarıyla sona erecek. Pazar günkü final maçları Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı yerde yapılacak. Böylece geleneksel yağlı güreşlerinin de tanıtımına katkı sağlanacak.

MUSA AYDIN: HERKESİ DALYAN’A BEKLİYORUZ
Dünya Güreş şampiyonasını yerinde ve yakından takip eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Dünya Plaj Şampiyonasının yörenin ve ülkenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Aydın “Dünyanın pek çok ülkesinden insanlar gelip buraları görecekler. Türkiye’de, özellikle bu bölgede hiçbir sorun yaşanmadığına tanık olacaklar. Tarihi ve doğal güzellikleriyle doyumsuz bir şampiyona yaşayacaklar. Ayrıca ülkemizin güvenirliliğini göstermek açısından çok güzel bir organizasyon olacak” dedi. Aydın “Türkiye olarak hem güzel bir ev sahipliği yapacağız hem de iyi dereceler alacağız tüm güreş severleri Dalyan’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası, geçen yıl 250 sporcunun katılımı ile Hırvatistan’da düzenlendi. Serbest güreşe çok benzeyen plaj güreşi 1 raunt üzerinden yapılıyor. 3 dakika süren güreşte ilk 3 puanı alan sporcu müsabakayı kazanıyor. Kumsalda olmasından dolayı güreş sırasında son derece renkli görüntüler yaşanıyor.

CEVAP VER