Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen ve sezonun 3+ yaşlı safkan İngiliz atları için önemli sınavlarından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu, programın 8. mücadelesi olarak saat 16.30’da gerçekleşti.

Başarılı kariyere sahip 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının keyifli mücadelesine sahne olan 2017 yılı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu Bülent Doğan’ın sahibi olduğu, İ. Halil Kendirci tarafından yetiştirilen 5 yaşındaki doru erkek safkan OĞLUM BERAT (Victory Gallop – Halling Charge / Halling) jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile kazanmayı başardı. 5 koşu aranın ardından yeniden birincilikle tanışmayı başaran safkan son olarak, 8 Temmuz tarihinde yine aynı pist ve mesafedeki Fevzi Çakmak Koşusu’nu kazanmayı başarmıştı.

Koşunun videosu için tıklayınız…

Çim pistte 1900 metre mesafe üzerinden düzenlenen, 115.000 TL birincilik ikramiyesi olan ve 6 atın start aldığı koşunun kazanan OĞLUM BERAT ardında ikinciliğini, Furkan Yüksel idaresindeki BAYBAŞKAN (Fliers Fantasy – Best Queen / Kayabey) elde ederken, Ahmet Çelik ile bu önemli mücadelede boy gösteren YILDIRIMBEY (Sabırlı – Dicoş / Sun Music) üçüncü, TAMBORA (Unaccounted For – Lady Elemis / Rakan)  ise Halis Karataş idaresinde  tabelayı tamamlayan isim oldu.

Kazanan OĞLUM BERAT için koşunun bitiriş derecesi 2.00.06 olurken, farklar 1/2 Boy – 1/2 Boy – 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Bülent Doğan’a kupasını, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin verdi.

Törene, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı ve Ankara Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt katıldı.

CEVAP VER