2017 Formula 1 şampiyonasının 15. yarışı olan Malezya Grand Prix’si öncesinde pole pozisyonu Mercedes’in şampiyona lideri sürücüsü Lewis Hamilton’ın olurken en yakın rakibi Sebastian Vettel turbo sorunu nedeniyle son sırada kaldı.

Şampiyonada lider durumda bulunan ve yaz arasından bu yana yenilmez pozisyona geçen Hamilton, sıralamalarda 1:30.076 elde ederek bu seneki 9’ncu, kariyerindeki ise 70’ci pole pozisyonunu kazandı.

Hamilton pole pozisyonunu kazanırken, şampiyonadaki en büyük rakibi Sebastian Vettel 3’ncü antrenmandaki motor sorununun ardından sıralamalarda da turbo sorunu yaşadı ve daha ilk seansta elenerek 20’nci sırada kaldı.

Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen, takım arkadaşı Vettel’in yokluğunda Hamilton’ı zorlasa da 0.045 sn farkla pole pozisyonunu kaçıran isim oldu.

Red Bull pilotları, sıralamalarda Mercedes ve Ferrari’ye rakip olamadılar. Bugün doğum günü olan Max Verstappen 0.465 sn geride 3’ncü olurken onu takım arkadaşı Daniel Ricciardo takip etti.

Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas, sıralamalarda istediği ritmi bulamadı ve takım arkadaşının 0.7 sn gerisinde ancak 5’nci olabildi.

İlk 3 sıradaki takımların ardından en hızlı isim Force India’dan Esteban oldu. 6. sıradaki Ocon’u McLaren’dan Stoffel Vandoorne, Renault’dan Nico Hulkenberg takip ederken Force India’nın diğer pilotu Sergio Perez ancak 9’ncu olabildi.

Son seansa kalmayı başaran son isim McLaren’dan Fernando Alonso oldu. Alonso, derecesini iyileştiremedi ve 10’ncu sırada kaldı.

Oldukça yakın geçen 2’nci seansta Williams’tan Felipe Massa 11. olarak elenen ilk isim olurken onu Renault’dan Jolyon Palmer ve Williams’ın çaylak pilotu Lance Stroll takip ettiler.

Toro Rosso’da Carlos Sainz 14’nci olurken, Daniil Kvyat’ın yerine yarışmaya başlayan ve ilk sıralama seansına çıkan Pierre Gasly hemen arkasında yer aldı.

Sıralamaların ilk seansında 16’ncı sırada kalan Haas pilotu Romain Grosjean elenirken onu takım arkadaşı Kevin Magnussen, Sauber pilotları Pascal Wehrlein ve Marcus Ericsson takip ettiler.

Turbo sorununun ardından hiç zaman turu atamayan Vettel son sırada günü tamamlamış oldu. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER