Türk Hava Kurumu, Kepez Belediyesi ve Elba Havacılık Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen ‘Karain FLY-IN 2017’ organizasyonu renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Karain Hava Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’ndeki Karain FLY-IN, akrobasi uçuşu ve tanıtım turları eşliğinde gerçekleşti. 30 uçak ve 50’nin üzerinde pilotun katılımıyla düzenlenen etkinlikler iki gün sürecek. Festival süresince gökyüzü tutkunları, farklı model uçakları inceleme imkanı bulacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinde pilot yetiştiren uçuş okullarına ait uçakların yanı sıra kişilere ait tek motorlu özel uçaklar da FLY-IN’de yerini aldı. Değişik renk, model ve yaşta 20’nin üzerinde uçak apronda kendileri için ayrılan bölümlerde sergilendi. Festivalde akrobasi uçuşu yapacak pilot Oğuzhan Yararcan’ın TC-RSF tescilli Pitts S-2B model çift kanatlı akrobasi uçağı da sergilendi.

Uçak sergisini dolaşanlar, gökyüzünde görmeye alıştıkları tek motorlu uçakları yakından görme şansı buldu. Kimisi ailesiyle, kimisi yalnız uçakların önünde öz çekim yaptı. Pilotların gösteri uçuşu yaptığı etkinlikler, radyo kontrollü model uçakların gösterisiyle devam etti. Her yaştan gökyüzü tutkununun katıldığı etkinliklerde halk uçuşları da yapıldı.

CEVAP VER