92 yıldır havacılık sevdasından vazgeçmeyen Türk Hava Kurumu, dünyanın en büyük sportif havacılık organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye’ye getirmek için start verdi.

Bu amaçla Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI)’nin Başkanı Frits Brink ve değerlendirme komitesi Türk Hava Kurumu’nun havacılık eğitim merkezlerini yerinde görmek için dört günlüğüne Türkiye’ye geldi.
THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, tarafından ağırlanan FAI Başkanı Frits Brink ve beraberindeki heyet, 2020 yılında yapılacak olan Uluslararası Hava Oyunları için, aday diğer ülkeleri de gezdikten sonra karar verecekler.
FAI Başkanı ve beraberindeki heyet, ülkemizdeki tek ulusal sportif havacılık otorite (NAC) yetkisi bulunan Türk Hava Kurumu’nun Ankara-Etimesgut, Eskişehir-İnönü, İzmir-Efes, Antalya-Karain ve Erzincan’daki eğitim merkezileri ve en önemli yamaç paraşüt merkezi olan Fethiye-Babadağ’ı 4 gün boyunca gezerek incelemelerde bulunacak.
Bu büyük organizasyonun ilk ayağı olarak FAI Başkanı Frits Brink ve THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan birlikte basın toplantısı düzenledi. Ardından THK Müzesini gezen heyet öğle saatlerinde THK Üniversitesi’ne geçti.

CEVAP VER