Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde yer alan ve 2000 yıl önce at yarışı kurallarının yazıldığı Lukuyanus Anıtı’nda ilk kez, Türkiye Jokey Kulübü,  Türkiye Binicilik Federasyonu ve Beyşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Atlı Dayanıklılık Yarışmaları düzenlendi.

Etkinliğin son günü olan 10 Eylül Pazar günü düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Tören sonrası, 2000 yıllık Lukuyanus (At Kaya) anıtı ziyaret edilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Sırasıyla, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bahar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci organizasyonun son gününde bir konuşma gerçekleştirdi.
Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, bu tür organizasyonların Türk turizmine olan katkısına değinerek, ortak bir payda da çalışma yapılarak bunun önümüzdeki yıllarda da uluslararası boyutta düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.
60 kilometre, 48 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmalarda, toplam 27 sporcu yarışmalara katıldı. 10 kilometrelik parkura TBF Başkanı Atıf Bülent Bora, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, TTJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk, Milli Binici Ferhat Yavaş, Milli Binici Ülkan Delikan, Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun ve CNN Türk Programlar Koordinatörü Aslı Öymen katıldı.
Etkinlikte yer alan Show yarışmasını Elis isimli atıyla TBF Başkanı Atıf  Bülent Bora ve Shamu isimli atıyla TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci birincilikle tamamladı. Yarışmada dereceye giren tüm katılımcılara ödüllerini Beyşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır verdi.
60 kilometrelik K2 parkurunu ise Alkaçkızı isimli atıyla Kathy Akkaya birinci, Lale Devri isimli atıyla Sıtkı Doğuşlu ikinci, Şaman isimli atıyla Helene Belley üçüncü, Şaka isimli atıyla Nıcolas Guıllo dördüncü bitirdi. Yarışmacılara ödüllerini TBF Başkanı Atıf Bülent Bora, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi.
48 kilometrelik kalifikasyon parkurunu ise Hulusi Tosun, İlyas Uğur, Muhammed Abdullah Özer, Tuğrul Avcı ve Handan Özer başarıyla tamamladı. Yarışmacılara madalya ve kokartlarını Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Uğurlu verdi.
TBF Başkanı Atıf Bülent Bora, bu güzel günün anısına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Uğurlu’ya, Beyşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır’a, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Eyüp Yağcıoğlu’na ve Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül’e plaket takdim etti.
TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Üyesi ve TÜRKİYAT Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Bahar’a ve Fasıllar Mahallesi Muhtarı Fahrettin Kibar’a plaket takdim etti.

Yarışma sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.binicilik.org.tr/Yarisma/7458/lukuyanus-(at-kaya)-atli-dayaniklilik-yarismalari

CEVAP VER