Dünya Güreş Birliği (UWW) güreş kurallarında bazı değişikliklere gitti. Buna göre sporcular bir gün içinde aşırı kilo vermesi önlenirken turnuvalardaki sıklet sayısı da 8’den 10’a çıkarıldı. Ayrıca bundan sonra dopingli çıkan sporcu sadece kendisini değil takımını da etkilerken sıkletlerde çekirdek güreşçi sistemi getirildi.

8 SIKLETTEN 10 SIKLETE ÇIKIYOR

UWW güreş kurallarında gelişme olduğunu açıkladı. UWW Teknik Komisyonu tarafından belirlenen ve UWW Yönetim Kurulu tarafından onaylanan yeni kuralarda  her stilde sıklet sayısı 8’den 10’a çıkarıldı. UWW, önümüzdeki günlerde Paris’teki 2017 Dünya Şampiyonası toplantısında bir toplantı düzenleyecek. Ülkelerin güreş federasyonları, büro üyeleri ve sporcuların önerilerini dikkate alarak yapacağı toplantıda Büyükler, U23 ve Gençler kategorilerindeki turnuvalarda yeni sıkletleri belirleyecek. Yeni sıkletler 1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olacak.

AŞIRI KİLO KAYBI ÖNLENİYOR

Öte yandan UWW, iki günlük müsabaka biçimini, Temmuz ayında Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda, Eylül’de Yıldızlar Dünya Şampiyonalarında test edilecek. Testler başarılı olduğu takdirde UWW, yeni formatı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe sokacak. İki günlük formatta sporcunun, yarışma sabahı tartısının yapılmasını ve ikinci güne iki kilo tolerans verilmesi öngörülüyor. Günümüzde güreşçiler, bir gün içinde güreşmeden ve güreşlerini bitirmeden önceki gün tartıyorlar. Ancak iki günlük formatta sporcunun aşırı kilo kaybı sınırlanacak ve turnuva finallerinin daha kaliteli olması sağlanacak.

LALOVİÇ: “YENİ GELİŞMELER GÜREŞ İÇİN İNANILMAZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan UWW Başkanı Nenad Laloviç “Yapılan iyileştirmeler güreş sporu için inanılmaz” ifadelerini kullandıç. Güreşin hiç bu kadar güçlü olmadığını belirten Laloviç “İnanıyorum ki, yeni sıkletler ve geliştirilmiş müsabaka biçimi ile katılım, destek ve görüntülemedeki artan büyümeyi göreceğiz. Ayrıca bu yeni kuralların daha sağlıklı güreşçileri teşvik edeceğine inanıyorum” dedi.

Laloviç sıralama diye bir sisteminin geleceğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

“Dünya şampiyonasında üst düzey rakiplerin ayrılmasına yardımcı olmak için büro aynı zamanda objektif bir yıl boyu sıralama sistemi oluşturmak için oy kullandı. Sıralama sistemi, üst düzey Dünya Şampiyonasında ilk dört çekirdek için de temel oluşturacak.

“ÇEKİRDEK GÜREŞÇİ SİSTEMİ GETİRİYORUZ”

2017 Dünya Şampiyonasında, sıralama/çekirdek sistemini uygulayacağız. Bir güreşçinin Rio Olimpiyat Oyunları’nda, 2016 Dünya Şampiyonasında ve 2017 Kıta Şampiyonalarında sporcunun gösterdiği performansı göz önünde bulunduran sistemi o sıkletteki sporcularımız çekirdeği oluşturacak. Ayrıca önümüzdeki yılda ek puanlama turnuvaları eklenebilir.

“STİLLER ARASINDA KURAL AYARI YAPTIK”

Uluslararası etkinliklerde bireysel güreşçiler tarafından verilen puan sayılması, bir ülkenin kıtasal ve dünya şampiyonalarının performansını daha iyi yansıtacak şekilde ayarlandı.

Pasif güreşçileri daha etkili bir şekilde cezalandırmak ve aktif güreşi teşvik etmek amacıyla stiller arasında birkaç küçük kural ayarı da yapıldı. Kural düzenlemeleri gelecek hafta U23 Avrupa Şampiyonasında Macaristan’da yapılacak.

“DOPİNGLİ ÇIKAN SPORCU ARTIK TAKIMINI ETKİLEYECEK”

Doping ihlallerinde ceza sistemini artırıyoruz. 2018 yılından başlayarak, bir takım müsabaka sırasında (yani Dünya Kupası) test yapılan herhangi bir sporcu pozitif çıkarsa, tüm takımın sonucunu geçersiz sayılacak.

“MÜSABAKALARA EK KAMERA KOYACAĞIZ”

Büyük müsabakalar sırasında bizden daha fazla minder kamerası talep edildi. Bizde müsabakalara ek kameralar, hakemlerin zorlukları gözden geçirmek ve seyirciler için gelişmiş bir izleme deneyimi sağlamak için, daha iyi bir platform olmasını sağlayacağız.”

CEVAP VER