Diyarbakır karpuzunu tanıtmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali 19 Eylül’de başladı. 

Bu sene 7’ncisi düzenlenen festivalin açılışında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar birer konuşma  yaptı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu “Kadim bir medeniyet şehri ve kültürümüzde özel bir yeri olan Diyarbakır’a hoşgeldiniz. Şehrimizin tanıtımında önemli bir yeri olan  festivalimizin 7’ncisini kutluyoruz. Türkiye Jokey Kulübü de kendi alanı dışında özellikle sosyal projelerde de yer alıyor. Özellikle Atla Terapi Merkezlerine verilen önemi eski görev yerim olan Kocaeli de de yakından takip etmiştim.” dedi.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci de festivalin Diyarbakır’ın tanıtımı açısından önemine vurgu yaparak, Türkiye Jokey Kulübü olarak Diyarbakır’ın tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Ekinci, Vali Güzeloğlu’nun “aydınlatmasız hipodrom mu” olur sözünü hatırlatarak “Önümüzdeki sene Diyarbakır yarışlarının ışıklar altında yapılması için çaba sarfedeceğiz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar

Festivalin açılış gününde TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’ya şilt takdim etti.

Başkan Atilla da TJK Başkanı Ekinci’ye Diyarbakır portresi hediye etti.

(Soldan Sağa) Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, TJK Genel Sekreteri H. Turgut Alakuş.
Karpuz yetiştiricisi Adil Aydın 52 kilogramlık karpuzuyla birinciliği elde etti

Açılış sonrasında yetiştirdikleri karpuzlar ile ağırlıklarına göre ilk üç dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Hipodromu’nda sergilenen karpuz fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

CEVAP VER