Başbakan Binali Yıldırım, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Slovenya ile Sırbistan arasında oynanan final maçını mevkidaşları Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Estonya Başbakanı Jüri Ratas ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile birlikte izledi.

VAHDETTİN KÖŞKÜ’NDE AKŞAM YEMEĞİ

Yıldırım, Avrupa Basketbol Şampiyonası Final Maçını izlemek için İstanbul’a gelen mevkidaşlarının onuruna Başbakanlık Vahdettin Köşkü’nde akşam yemeği verdi.

Yemek öncesinde, konuk başbakanlar ile köşk bahçesinde sohbet eden Yıldırım, İstanbul’un tarihi ve boğaz hakkında bilgiler verdi. Daha sonra hatıra fotoğraf çektirdi.

Yemeğe, Estonya Başbakanı Jüri Ratas’ın eşi Karin Ratas, Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udıvicic, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanı Aleksandar Antic, Slovenya Ekonomi, Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Zdravko Pocialvek ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Belgrad Belediye Başkanı Sınısa Malı da katıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, MEVKİDAŞLARINA “AVRASYA TÜNELİ”Nİ GEZDİRDİ

Maçın oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu’na gitmek için Avrasya Tüneli’ni kullanan Başbakan Yıldırım ve konuk mevkidaşları, Avrasya Tüneli İşletme ve Bakım Binası’na geldi. Burada Yıldırım, konuk mevkidaşlarına tünel kontrol merkezi ve Avrasya Tüneli Müzesi’ni gezdirdi. Başbakan Yıldırım, mevkidaşlarına Avrasya Tüneli işletim sistemi hakkında bilgiler de verdi.

Başbakan Yıldırım ve konuk başbakanlar, daha sonra Sinan Erdem Spor Salonu’na geçti.

BAŞBAKAN YILDIRIM MAÇI MEVKİDAŞLARI İLE BİRLİKTE SALONDA İZLEDİ

Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile Estonya Başbakanı Jüri Ratas ile locadan izledi.

Müsabakayı izleyenler arasında UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de yer aldı. Sloven futbol adamına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı eşlik etti.

 

 

 

CEVAP VER