Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Berlin’de “G20’de Üretimin Dijitalleşmesi ” konferansını düzenliyor. TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bahadır Kaleağası’nın katılacağı etkinlikte tüm G20 ülkelerinden üst düzey temsilciler Sanayi 4.0’a yönelik uygulamalar ve yaklaşımları tartışacaklar.

G20 ülkelerinin önde gelen iş dünyası, sivil toplum ve kamu temsilcileri 16-17 Mart tarihlerinde Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Berlin’de düzenleyeceği “G20’de Üretimin Dijitalleşmesi – Girişimler, En İyi Uygulamalar ve Politika Yaklaşımları” başlıklı etkinlikte bir araya gelecek. Konferansın ana konusunu başta G20 ülkeleri olmak üzere dünya çapında şirketlerin dijitalleşmesi ve Sanayi 4.0’ın şartlarına göre oluşturulmuş düzenlemeler ve yaklaşımlar oluşturuyor. Küresel standardizasyon, şirketler arası iş birliği, araştırma ve inovasyon programlarının etkin fonlanması ve dijital ekonomiye yönelik mesleki liyakatin geliştirilmesi gibi konular, konferansta ele alınacak temalar arasında yer alıyor.

Konferansa Türkiye’den TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bahadır Kaleağası katılacak. Kaleağası, Uluslararası Ticaret Birliği Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, dünyanın önde gelen madencilik şirketi ArcelorMittal’in Fransa operasyonu başkanı Philippe Darmayan, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Ekonomik Araştırma ve İstatistik Bölümü Direktörü Robert Koopman, Brezilya Sanayi Bakanlığı’ndan Marcos de Souza ve Gernegie Mellon Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Subra Suresh ile birlikte “Dijitalleşme Oyunu Değiştirecek Mi? Dijitalleşen Endüstrinin Küresel Etkileri” konulu panelde görüşlerini paylaşacak.

Kaleağası konuşmasında Türkiye’de kamu ve özel sektör katılımı ile oluşturulan Dijital Dönüşüm Platformu, TÜSİAD’ın öncelikleri arasında yer alan Sanayi 4.0 ve Dijital Ekonomi çalışmaları, dijital dönüşümün başta yapay zeka, büyük veri ve nesnelerin interneti uygulamaları ile tetiklediği sanayi devrimi, radikal toplumsal dönüşüm ve dijital çağın demokrasisi konularında bilgi ve analizlerini paylaşacak. TÜSİAD ayrıca Sanayi 4.0 konusunda Almanya Sanayicileri Birliği BDI ile bir anlaşma çerçevesinde işbirliği yapıyor ve Brüksel’de üyesi olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope dahilinde dijital ekonomi çalışmalarına katılıyor.

 

CEVAP VER