Ünlü spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz, “Aziz Yıldırım kendisi istifa ederse bırakır ama ben öyle bir ihtimal görmüyorum. Çünkü bıraktığı gün herhalde ölür, dayanamaz.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Spor Söyleşisi programında gençlerle bir araya gelen ünlü spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Moderatörlüğünü eski milli futbolcu Ali Gültiken’in yaptığı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşide öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Abdülkerim Durmaz, Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Başkanlığı’ndan istifa etmeyeceğini iddia etti. Durmaz, ayrıca Fenerbahçe’nin başında teknik direktör olarak görmek istediği ismin Rıdvan Dilmen olduğunu belirtti.

“AZİZ YILDIRIM BIRAKMAZ”

Bir öğrencinin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın istifa edip etmeyeceği ile ilgili sorusuna Abdülkerim Durmaz, “Aziz Yıldırım kendisi istifa ederse bırakır ama ben öyle bir ihtimal görmüyorum. Çünkü bıraktığı gün herhalde ölür, dayanamaz. Kongre karar alsa da ondan başkası seçilemez. Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Başkanlığı’nı bırakacağını hiç düşünmüyorum. Ali Koç hem ülkemizin en başarılı iş adamlarından bir tanesi hem de vizyonu olan bir kişilik. Biliyorsunuz artık profesyonel futbol işi tamamen paraya dayalı bir spor haline geldi. O yüzden Ali Koç gelirse yüksek ihtimal başarılı olacağını düşünüyorum. Zaten Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’da mali durum iyi olduğunda başarısız olmak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

“RIDVAN DİLMEN’İ FENERBAHÇE’NİN BAŞINDA GÖRMEK İSTERİM”

Bir takımın başarısız olduğunda ilk suçlunun o teknik direktörü belirleyen kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin olduğunu belirten Durmaz, “Ben de Fenerbahçe yönetiminin son yıllarda teknik direktör seçiminde hatalar yaptığını düşünüyorum. Fenerbahçe’ye teknik direktör olarak önce kendimi yakıştırıyorum. Ama gerçekçi olmak lazım şu durumda olmayacak bir şey. Benim de teknik direktör diplomam var ama Fenerbahçe’ye teknik direktör olmak için başka meziyetler de gerek. Fenerbahçe’ye kim antrenör olsun derseniz belki çok tuhaf gelecek ama ben Rıdvan Dilmen’i Fenerbahçe’nin başında hep düşünmüşümdür. Rıdvan Dilmen Fenerbahçe’de çok kısa bir süre teknik direktörlük yaptı, sanki işi yarım kalmış gibi. Zor ama Ersun Yanal, Aykut Kocaman da ihtimaller arasında.” diye konuştu.

CEVAP VER