TAI-TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., Gazi Üniversitesiyle tesis ettiği işbirliği kapsamında TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Uçak Teknolojileri Bölümünü kurdu.

Havacılık alanında çalışacak üstün vasıflı teknik personel yetiştirmeyi hedefleyen TAI, bu programla sektörün önemli bir ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Bu yıl TUSAŞ Kazan MYO’ya başlayacak olan 205 öğrenci şirketin sağlayacağı burs imkânından faydalanacak ve başarılı olanlar, mezuniyetleri sonrasında TAI’de teknisyen olarak çalışma fırsatı yakalayacak.

Sahada pratik kazanmaları için gerçekleştirilen işbirliğindeki öğrenci alımları, ÖSYM sınavlarına göre yapılıyor. Bölüme katılan her öğrenci TAI atölye ve üretim tesislerinde staj yapabiliyor. Öğrenciler 4 gün okulda bulunarak staj yapma fırsatı yakalayacak ve 1 gün de şirkette çalışacaklar. Buna ek olarak haftasonu bir gün ekstra İngilizce eğitim verilecek.

Uçak, helikopter ve uydu sistemleri yapımında çalışacak üstün ve nitelikli teknik personel yetiştirmeyi hedefleyen TAI, programdaki her öğrenciyi sigorta sistemine dahil ederken, aynı zamanda belli bir miktarda maddi destek sağlayacak.

CEVAP VER