Çankaya Belediyesi toplumun değerlerine sahip çıkmayı sürdürüyor. Parklarına ve sosyal tesislerine bilim, sanat, edebiyat, spor, siyaset ve basın dünyasının önemli simalarının isimlerini veren Çankaya Belediyesi, usta gazeteci Emin Çölaşan’ın adını törenle bir parka verdi.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan parkın açılışına ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın açılışını, gazeteci Emin Çölaşan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yaptı.

TAŞDELEN: “EMİN ÇÖLAŞAN İSMİ TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇANKAYA’YA YAKIŞIRDI”

Çankaya Belediyesinin ilklere imza attığını belirterek konuşmasına başlayan Alper Taşdelen; “Aydınlarımızı, bilim insanlarımızı, sanatçılarımızı yaşarken onurlandırma kararı almıştık. Bu ülkeye emek vermiş, hep halkından ve Cumhuriyetten yana olmuş insanlarımızı yaşarken onurlandırmak gerekir. Bunun ilk örneğini Zülfü Livaneli Kültür Merkezi ile vermiştik. Emin Çölaşan Parkı da bunun yeni bir örneği” dedi. Emin Çölaşan’ın kırk yıldır kalemini satmadan her zaman doğrudan, halktan ve Atatürk’ten yana olduğunu belirten Taşdelen; “Emin Çölaşan ismi Türkiye’de en çok Çankaya’ya yakışırdı” dedi.

Parkın Mustafa Kemal Mahallesi’nde ve Barış Sitesi içinde olmasının da ayrı bir güzellik olduğunun altını çizen Taşdelen; “Bizler, bu ülkenin birliği ve beraberliğinden yana olanlara her zaman sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bizi biz yapan değerler onlar. Emin Çölaşan ismini de Çankaya’da yaşatacak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. Taşdelen sözlerini “Nice Emin Çölaşanlar olsun, olsun ki demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, Atatürk ilke ve devrimleri sonsuza dek yaşasın” diyerek sözlerini tamamladı.

“NAMUSUMUZLA, HAYSİYETİMİZLE BUGÜNLERE KADAR GELDİK”

14 Mart’ın doğum günü olduğunu ve şimdiye kadar aldığı en anlamlı doğum günü hediyesinin bu park olduğunun belirten Emin Çölaşan; “İyisiyle, kötüsüyle bu meslekte 40 yılı doldurdum. Büyük sıkıntılarla karşılaştık zaman zaman ama ilkelerimden ödün vermedim, kimseye ve hiçbir iktidara boyun eğmedim, sofralarında yem olmadım. Namusumuzla, haysiyetimizle bugünlere kadar geldik” dedi. Konuşmasının devamında, “Öldükten sonra belki böyle bir jest yapan olurdu ama yaşarken yapılan bu jest bana ayrı bir mutluluk ve onur verdi” diyen Çölaşan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

“CUMHURİYETİN YAŞATILMASI ADINA MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de kısa bir konuşma yaptı. Emin Çölaşan gibi toplumu bilgilendirmek için, dürüstçe kalem oynatan gazetecilerin sayısının bir elin parmağı kadar az olduğunu belirten Bingöl; “Bulunduğumuz makam, mevki ne olursa olsun bu Cumhuriyetin yaşatılması adına mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Emin Çölaşan’a ve Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’e teşekkür eden Tekin Bingöl, “Park, Çankayamıza hayırlı olsun” dedi.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ise Çölaşan ile aynı gazetede yazı yazmaktan onur duyduğunu belirterek, “Çankaya Belediyesine teşekkür ederim. Bizler de birer Çankayalı olarak mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

GAZETECİLİKTE 40. ONUR YILI

1977 yılında Milliyet Gazetesi’nde başladığı gazetecilik yaşamını sayısız ödül ve başarılarla süsleyen Çölaşan’ın ismi Çankaya’da yerini aldı. Meslek hayatında bu yıl 40. yılını yaşayan duayen gazeteci-yazar Emin Çölaşan’ın adının verildiği park, 5 bin 953 metrekare alana sahip. 4 bin 810 metrekare yeşil alanı, yenilenen çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla bölge halkına hizmet veren Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki park, bundan böyle Emin Çölaşan adını yaşatacak.

CEVAP VER