Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Alexander Epifanov’u makamında ağırladı. Oldukça samimi geçen sohbette Müsteşar Epifanov, Başkan Tiryaki’yi çalışmalarından dolayı kutladı. Başkan Tiryaki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“St. Petersburg Meydanı bir dostluk köprüsüdür”

Müsteşar Epifanov, öncelikle Altındağ Belediyesi tarafından Hamamarkası’na açılan St. Petersburg Meydanı hakkında konuştu. Bu meydanın Rusya ile Türkiye arasında bir dostluk köprüsü olduğunu ifade eden Epifanov, bu dostluğun uzun yıllara dayandığını söyledi. Kısa süre önce hain bir suikast sonucu yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u da anan Epifanov, bu üzücü olay karşısında Altındağ Belediyesi’nin duyarlı bir davranış sergilediğini vurguladı. Epifanov, Altındağ Belediyesi’nin ilçeye sunduğu hizmetler hakkında da bilgi sahibi olduğunu aktardı.

“Kültür elçiliği görevini üstlendik”

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un hain bir suikast sonucu yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek sözüne başlayan Başkan Tiryaki, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Altındağ Belediyesi olarak Rus Büyükelçiliği ile sıcak ilişkiler geliştirdiklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, Altındağ hakkında bilgi verdi. Altındağ’ın öneminden bahseden ve Cumhuriyet’in temellerinin burada atıldığını hatırlatan Başkan Tiryaki,  “Bu mirası korumak bizim görevimiz” dedi. Hamamarkası bölgesine yabancı elçiliklerin de ilgi göstermeye başladıklarını belirten Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak kültür elçiliği görevini üstlendiklerinin de altını çizdi.

CEVAP VER