Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hollanda’nın demokratik hakların kullanımını engellediğini bildirerek, “Hollanda uygulamalarıyla açık bir şekilde suç işlemiş, demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını ihlal etmiştir” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, bir NATO üyesi olarak Türkiye’nin müttefiki olan Hollanda’nın, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na uçuş izni vermemesi, kendi toprağımız olan konsolosluk toprağına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın girişinin engellenmesi açık bir suçtur.

Türkiye ve insanlığın ortak değerleri olan demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını çağdışı bir şekilde ihlal eden Hollanda’nın, bu politikalardan acilen vazgeçmesi gerektiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

“Hollanda, Türkiye ile uzun yıllara dayanan ticari ilişkileri olan bir ülkedir. 400- 450 bin Türk vatandaşı bu ülkede yaşamaktadır. Üyesi olduğu Avrupa Birliği’ne Türkiye aday bir ülkedir. Bütün bu ilişkilere rağmen Hollanda’nın fevri davranışını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Terör örgütlerinin toplantılarına izin verip de Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanlarına çağdışı bir şekilde engel çıkaran Hollanda’yı şiddetle kınıyoruz. Türkiye konumuyla, nüfusuyla, tarihiyle, siyasi ve askeri gücüyle büyük bir ülkedir. Hollanda’nın bunu bilerek hareket etmesinde fayda vardır.”

CEVAP VER