Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov’un girişimleriyle 2015 yılında kurulan TÜRKSOY Gençlik Korosu, Şefler Azerbaycan’dan Elnara Kerimova ve Kazakistan’dan Gulmira Kuttybadamova yönetiminde aradan geçen iki sene içerisinde Türk dünyası bestecilerinin ve batı klasiklerinden oluşan eserleriyle Avrupa ve Asya kıtasında onlarca konsere imza attı. 

2017 yılında  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den katılan genç koro sanatçıları  ile Türkiye turnesine çıkan koronun ilk konseri Kayseri’nin Develi ilçesinde düzenlenen 35. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat festivalinde gerçekleşti.

Konser için Develi’ye gelen koro ilk olarak Develi Belediye Başkanı  Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret etti. TÜRKSOY Heyetinde bulunan TÜRKSOY Kazakistan temsilcisi Askar Turganbayev Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a  Koro hakkında bilgi vererek TÜRKSOY hediyelerini takdim etti.

Daha sonra Develi Kaymakamı Murat Duru’yu ziyaret eden  koro temsilcileri Türk dünyası kültür sanat etkileşimi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşme karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

35. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri,  Develililerin büyük coşkusu ve katılımlarıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İstanbul’dan ve Ankara’dan gelen hayırsever iş insanları ve Develi halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen festival programı ilçe protokolü ve TÜRKSOY Kazakistan temsilcisi Askar Turganbayev’in  selamlama konuşmasıyla başladı.

Protokol konuşmalarının ardından Bulgaristan Rubnica Halk Oyunu ekibinin birbirinden güzel halk oyunlarını sergilemeleriyle devam eden programda daha sonra Kayseri Kafkas Derneği’nin muhteşem gösterileriyle devam etti.

Festivalin kapanışı TÜRKSOY Genlik Korosu ile gerçekleşti. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan Türkiye ve Türkmenistan’dan eserleri icra eden TÜRKSOY Gençlik Korosu Develilerin büyük beğenisini kazandı.

Sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatan TÜRKSOY Gençlik Korosu yaklaşık 1 saat sahnede kalarak solo ve koro performanslarla Develi’li sanatseverlere müzik ziyafeti yaşattı.

CEVAP VER